Könyvek Könyve

Könyvek Könyve

  

Van egy könyv, amelyet méltán neveznek a Könyvek Könyvének. Egy könyv, amelyet a legtöbb nyelvre lefordítottak, a legnagyobb példányszámban kelt el, a legtöbb emberhez eljutott. Ez a legolvasottabb könyv a világon. És ez nem más, mint a BIBLIA.

Ez az a könyv, amit az Isten ellen lázadó világ leginkább ki akar szorítani az emberek életéből. Ez az, amit a Sátán legjobban gyűlöl, és minden követ megmozgat annak érdekében, hogy üzenete nehogy eljusson az emberek szívéhez. Ennek érdekébe többféle módszerhez is folyamodott a történelem során.  Volt idő, mikor főbenjáró bűnnek számított Bibliát birtokolni, sőt vannak ma is olyan kommunista illetve iszlám országok, ahol rejtegetéséért komoly büntetéseket helyeznek kilátásba. 

Gondolhatnánk, hogy a nagy tradíciókra visszatekintő, nagy tömegeket elérő római katolikus egyház élen járt a Szentírás üzenetének az emberekhez való eljuttatásában. Sajnos nem így volt. Volt idő, mikor pont a római katolikus egyház tette indexre a Bibliát, eltiltva a híveket annak olvasásától. Ma persze így már nem lehet embereket távol tartani Isten Beszédétől, de van rá más módszer. Elég ehhez az is, hogy a Szentírás helyes értelmezésének privilégiumát a katolikus egyház fenntartotta magának, illetve az apostolinak és szentnek mondott tradíciót felemelte Isten Igéje mellé, és ezzel relativizálta az Ige tekintélyét. 

Ezzel szemben a reformáció nagy vívmánya volt többek között, hogy az emberekhez anyanyelvükön eljuttatta Isten Beszédét.

A Sátán mindig is próbált különféle eretnekségeket becsempészni Isten gyülekezeteibe a Biblia értelmezésével kapcsolatban, hogy erőtelenné tegye annak üzenetét. Tévtanításokkal sokszor sikerült is kifognia a szelet az Ige vitorláiból.

A másik nagy támadás a Biblia ellen a felvilágosodás indította. Racionalizmus szemüvegével szemlélve elindította a Biblia "demitológizálását". A bibliakritika megfosztotta Isten Beszédét a természetfeletti dimenziójától, szellemi erejétől, emberek sokaságát vezetve ezzel vakvágányra.

De a Biblia köszöni szépen, jól van. Nincs szüksége botcsinálta kritikusok jó-szándékára. Isten Igéje ma is működik, és Isten ma is bizonyságot tesz Beszéde mellett.

Mert a Biblia Isten Beszéde. Legalábbis annak írott formája. Minden olyan információt tartalmaz, amire itt a földi életünk során szükségünk van, hogy visszataláljunk Teremtőnkhöz, és hogy átmenjünk a halálból az életre, a Sátán hatalma alól Isten országába.


Kedves Olvasóm!

Vedd kezedbe a Bibliádat, és kezdd el olvasni, és ha már elkezdted, olvasd, kutasd, tanulmányozd rendszeresen, forgatva az Igét a szívedben, mert egy fantasztikus utazásra hív meg Isten annak lapjain keresztül. Egy utazásra az Ő országába.

Itt csak egy szerény ízelítőt szeretnék adni, egy-két lényeges dolgot felvázolva. A Biblia csodálatos világába belemélyednie mindenkinek saját magának kell. És ehhez Isten idegenvezetőt is rendelkezésünkre bocsájtott, méghozzá magát a Biblia tulajdonképpeni Szerzőjét: a Szent Szellemet, aki megeleveníti számunkra a betűt, hogy annak üzenete életre keljen és működni kezdjen bennünk. 

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el