Destruktív mechanizmusok

12. Destruktív mechanizmusok az élőlényekben


Ha az Isten által teremtett eredeti világ "igen jó" volt, akkor miért olyan vérengző és kegyetlen a természet? Isten olyan struktúrákkal teremtette az állatokat, amelyek védekezésre és támadásra szolgálnak?

Egyik magyarázat: A bűnbeesés után Isten nem teremtett újonnan egyetlen élőlényt sem, de sok már létező teremtményt "átalakított", és az ehhez szükséges információt a létező génekhez toldotta.

Ezt a felfogást közvetett módon a Biblia is alátámasztja. Az átok, mellyel a bűnbeesés után Isten a világot sújtotta, biológiai változásokat is maga után vont az embereknél: Halandóvá váltak (1Mózes 3,19), és a gyerekszülés fájdalmas lett az asszonyok számára (1Mózes 3,16). Isten a földet is megátkozta, hogy az tövist és bogáncsot teremjen (1Mózes 3,18). Ez arra utal, hogy a növények is biológiai változásokon mentek keresztül. Úgy tűnik, hogy Isten átka a kígyót alakította át a legradikálisabban és örök időkre (1Mózes 3,14). Tehát a bűnbeesés következtében gyors változások történtek az emberekben, az állatokban, a növényekben és a föld felszínén. Tisztán logikailag kézenfekvő, hogy ezek a változások egy isteni beavatkozás eredményei voltak, ami Ádám bűnének a következménye, és nem egyszerűen azért történtek, mert "a dolgok így alakultak". Ez a nézet más igehelyekkel is összhangban van, mint például a Római levél 8. része, amely szerint "az egész teremtett világ" alá van vetve az átoknak, és a bűnök következményeitől való megváltásra vár.

Isten Igéjéből világosan kiderül, hogy "az erőszak uralma és az erősebb joga", amit jelenleg tapasztalunk, valamint a halál, a kegyetlenség és vérontás nem létezett a bűnbeesés előtti világban, és a jövőbeni helyreállított világban sem lesz helye.


<< Előző        Következő >>  

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el